Springfestijn 30-06-2012
  
De organisatie – GV Brinio uit Monnickendam, GV Sparta uit Broek in Waterland en GV Ilpenstein uit Ilpendam – waren zaterdagmorgen om 8.00 uur paraat voor het afsluitende Springfestijn van dit seizoen. De wedstrijd was zoals gebruikelijk in de sporthal ’t Spil in Monnickendam.

Vele handen maken licht werk. Onze secretaresse, Meta Norbart had de wedstrijdleiding in handen en zorgde ervoor dat alles goed op tijd liep, Paula Wiertsema jureerde met deskundig en ervaren oog de minitrampoline en Truus Vriend en Nancy Ket verrichten snel en accuraat het rekenwerk voor de uitslagen. Sebastian Burgers, Lucas Roeleveld en Jelle Bruinsma hielpen bij het ophalen, opzetten respectievelijk terugbrengen van de toestellen. Daarnaast waren nog vrijwilligers van Brinio en Sparta actief om de organisatie compleet te maken. Eenieder weer van harte bedankt voor de inzet!

In totaal hadden 33 ploegen (2011; 28 ploegen) van 9 verenigingen uit ons rayon zich ingeschreven. Er hebben bijna 300 springers deelgenomen.


De 9 deelnemende verenigingen waren;

  • Sparta – Broek in Waterland
  • Wilskracht – Landsmeer
  • Swift – Assendelft
  • Lycurgus Hygiea – Krommenie
  • Gymnet – Purmerend
  • De Beukers – Edam
  • Jahn – Westzaan
  • Brinio – Monnickendam
  • Ilpenstein – Ilpendam

Deelname was mogelijk in 3 leeftijdscategorieën (mini’s, pupillen, turners/sters) en er kon gesprongen worden op 3 niveaus, waarbij 1 het moeilijkste niveau is en 3 bedoeld is voor recreatieve turners en turnsters. Ilpenstein had dit jaar met 4 groepen ingeschreven.

Punten konden verdiend worden met het correct uitvoeren van de acht sprongenseries en met de algehele presentatie (uniforme kleding, gedrag, eenheid). Vooral bij de jongste kinderen was duidelijk dat het allemaal erg spannend was. Naarmate de kinderen ouder worden stijgt de ervaring, de lengte en sprongkracht en wordt het gemakkelijker om in de trampoline of over de kast heen te springen. Iedereen deed erg zijn best en er was mooi en spectaculair springen te zien, met hoge salto’s (zelfs dubbel en met schroeven).

De turnsters van Lycurgus Hygiea trakteerden het publiek en de deelnemers op een slotdemo waarbij met 4 trampolines spectaculaire sprongen werden uitgevoerd.  

Ilpenstein 2 (mini’s selectie) was 1e op lange mat, en 1e op plank-kast

Ilpenstein 4 (turners/sters selectie) was 2e op lange mat en 2e op minitramp.

De verenigingsbokaal die verdiend wordt door de vereniging met het hoogste gemiddelde is in 2012 gewonnen door Jahn uit Westzaan.

Voor de volledige uitslag KLIK HIER

Jacqueline van der Lee

Technische commissie Ilpenstein Gymnastiekverening Ilpenstein, De Gymzaal, Gruttostraat 1G, 1452 XH,  Ilpendam