onderlinge wedstrijden 21-04-2012
 Algemeen

Het beloofde een spannende wedstrijddag te worden voor de recreanten en selectieleden van GV Ilpenstein. Voor het eerst in onze nieuwe gymzaal en voor het eerst jongens en meisjes in een wedstrijd. Dankzij de tribune was er extra ruimte in de zaal, waardoor een gecombineerde wedstrijd mogelijk was.

Bij de onderlinge wedstrijden mag op één toestel een joker ingezet worden. Op het betreffende toestel tellen de punten dubbel. Dit kan leiden tot verrassende winnaars. Dit jaar werd er voor het derde jaar gestreden om het clubkampioenschap. De jongen respectievelijk het meisje dat het hoogste dagtotaal haalt mag zich voor een jaar clubkampioen noemen. 

De vrijwilligers

Om alle toestellen te beoordelen waren er weer veel juryleden nodig. Als juryleden kwamen in actie Regina de Vries, Paula Wiertsema, Anja Spil, Hanny Box en ondergetekende. Truus Vriend en Esther van den Boogaard hadden zich vastgebeten in het tellen van de cijfers voor de juiste uitslag, die Monique Box op de diploma’s noteerde. Meta Norbart, Bianca Rijnders, Nancy Ket en Jennifer Hendriksen zorgden voor de koffie en thee en lekkere versnaperingen. De wedstrijdleiding was deze dag in handen van ondergetekende.

De wedstrijd

Er deden 14 jongens en 23 meisjes hun uiterste best onder begeleiding van de trainers Jopie, Sebastian, Jelle, Bas en Marjolein. De wedstrijd verliep goed op schema.

Vooral voor de kleinsten was het extra spannend, zo’n eerste wedstrijd en dan moet je een oefening laten zien op een 10 cm brede balk die een meter boven de grond staat! Per groep werden de medailles verdeeld. Zie bijgaand de uitslagen van de jongens en de meisjes.

De vorige clubkampioenen (Roy Langenberg en Lindy de Vries) hebben hun titel verdedigd. Maar beiden moesten genoegen nemen met de ‘titel’ van vice clubkampioen. Bij de meisjes ging Fenna Vreedeveld met de trofee naar huis. Bij de jongens Robin de Moes.

De mooiste zelfgemaakte joker werd beloond met een extra medaille, de jokerwinnaar was: Anniek Tump.

Tot slot

Iedereen die geholpen bedankt voor de inzet en ik hoop weer tot volgend jaar.

Jacqueline van der Lee
TC GV Ilpenstein Gymnastiekverening Ilpenstein, De Gymzaal, Gruttostraat 1G, 1452 XH,  Ilpendam